дец 10

ПОКРАЈИНСКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА ИГОРУ ЈУРИЋУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игору Јурићу, добитник награде „Људевит Мичатек“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игору Јурићу, добитник награде „Људевит Мичатек“

Поводом обележавања Међународног дана људских права градоначелница Сомбора Душанка Голубовић присуствовала је свечаности у Скупштини АП Војводина на којој је Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио Покрајинско признање у области људских и мањинских права „Људевит Мичатек“ оснивачу Фондације „Тијана Јурић“ Игору Јурићу.

Ово признање установљено је одлуком Скупштине АП Војводине, на иницијативу Покрајинске владе, и додељује се поводом 10. децембра, Међународног дана људских права, који је истовремено и датум од покрајинског значаја.

Честитајући првом добитнику овог признања Игору Јурићу за истрајну и доследну борбу за очување права на живот детета и за иницијативе које је предузимао, а које су често наилазиле на отпоре, председник Мировић рекао је да је Јурић кроз личну, породичну трагедију, која је постала и трагедија свих нас, и снагом свог дела, успео да нам осветли пут којим треба да идемо у будућности и да ову важну област поставимо у први план.

„Војводина је баштиник различитости и дужни смо да те различитости негујемо као и да оне међу нама који представљају мањину заштитимо и њихове вредности афирмишемо као посебност коју треба очувати“, рекао је Мировић и истакао улогу бројних невладних организација, које су попут Фондације „Тијана Јурић“ предузимале одређене иницијативе како би нам указале на бројне проблеме који су често били на маргинама друштва, истакао је Мировић.

Свечаности су присуствовали чланови Покрајинске владе, потпредседници Скупштине Војводине, представници националних савета националних мањина и бројних невладиних организација.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација