окт 12

„ПОКУПИТИ ЛИМЕНКУ МОЖЕ СВАКО ДА СЕ ВРТИЋ ЗАГРЕЈЕ ЛАКО“ – ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА АКЦИЈА МОНОШТОРАЦА

Градоначелник Антонио Ратковић и директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић током посете моношторском вртићу

Градоначелник Антонио Ратковић и директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић током посете моношторском вртићу

Да се заједничким снагама може постићи много из године у годину доказују мештани Бачког Моноштора. Сакупљајући рецикалажни материјал: пластику, гуме, стакло и лименке, Удружење грађана „Бодрог“, Месна заједница и грађани, у сарадњи са  Предшколском установом „Вера Гуцуња“, прикупили су средства помоћу којих су моношторском вртићу обезбедили нови систем за грејање.

Тим поводом, вртић у Бачком Моноштору посетио је данас градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић.

„Пре свега бих се захвалио Удружењу грађана Бодрог, Месној заједници, као и Предшколској установи што су заједничким снагама омогућили малишанима у Бачком Моноштору да добију централно грејање на пелет. Ово је још једна у низу акција Месне заједнице удружења грађана са подручја Бачког Моноштора, јер су рециклажом стакла, гума, као и лименки сакупили средства и уз донацију  Предшколске установе урадили још једно лепо дело овде у вртићу. Ово је сада већ традиционално да се сваке године у овом вртићу уради нешто и ја као градоначелник сам веома поносан што сваки пут када дођем у Бачки Моноштор и у вртић могу да видим нешто ново“ рекао је Ратковић и позвао грађане и остале месне заједнице да и они у својим местима организују оваква лепа дела.

Испред организатора акције Удружења грађана „Бодрог“ Далибор  Форгић рекао је да је ово трећа спроведена активност којом је унапређен квалитет и услови боравка у вртићу.

„Конкретно ова акција се звала Покупити лименку може свако да се вртић загреје лако. Прикупљено је око 600 килограма лименки које су упућене на рециклажу, као и око 3 тоне стакла које је послато на рециклажу. Новчана средства и донације наших суграђана која су сакупљена, искористили смо уз помоћ Предшколске установе Вера Гуцуња да се реализује овај пројекат“ истакао је Форгић.

Током претходних акција обезбеђени су нови прозори, подови, насликани су мурали, а сада моношторски вртић има и квалитетнији систем за грејање.

Званична интернет презентација