ПОЉОПРИВРЕДНА СТРУЧНА САВЕТОДАВНА СЛУЖБА СОМБОР ПРОСЛАВИЛА 65 ГОДИНА РАДА

Поводом прославе 65. годишњице рада Пољопривредне стручне саветодавне службе „Сомбор“ (ПСС) у Свечаној сали зграде „Жупаније“ данас је организован пријем за представнике ПСС-а и њихове госте.

Присутне је испред Града Сомбора поздравио градоначелник Антонио Ратковић, честитавши Пољопривредној стручној служби „Сомбор“ велики јубилеј.

„Верујем да је највећи део одговорности за  преношење знања у пољопривреди баш на вама – саветодавним службама, јер ваши стручњаци имају мисију да стигну до сваког пољопривредника којем је потребна помоћ. Образовање и преношење знања пољопривредницима једини је могући пут за развој њиховог газдинства, као и унапређење производње“ поручио је градоначелник.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић истакао је да су они који користе  савете стручних служби успели да унапреде своју пољопривредну производњу.

„Пољопривредне саветодавне стручне службе су продужена рука Министарства и Покрајинског секретаријата, први на удару са пољопривредним произвођачима и зато у задњих 4 – 5 година имају и велику подршку и Министарства пољопривреде и господина Недимовића, а и Покрајинског секретаријата, тако да су веома потребни и нама као држави, али и пољопривредним произвођачима да својим саветима помогну да унапреде своју пољопривредну производњу“, рекао је Богићевић.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Милорад Малић нагласио је да су пољопривредне стручне службе прве на терену које увиђају које су потребе произвођача.

„Вратили смо неке конкурсне линије које нису биле у претходној години и повећали буџет готово за милијарду. Од осам милијарди које су предвиђен, имамо милијарду и 300 милиона намењене управо регистрованим пољопривредним газдинствима широм Војводине и управо овакве службе на терену, којих има 12 у Војводини, помажу да реализујемо та средства“, казао је Малић.

Директор ПСС „Сомбор“ Владимир Сабадош истакао је да је циљ службе да још више подигне ниво пољопривредне производње на овом подручју.

„Дошле су наше колеге из свих пољопривредно-саветодавних служби из читаве Републике, од Косовске Митровице до Суботице, Сенте, Кикинде, и директори и саветодавци. Нама је част да им покажемо наш град, да им покажемо сутра на саветовању шта ми то радимо што је можда мало другачије од осталих, нашу службу и шта планирамо даље“, рекао је Сабадош, најавивши да ће захваљујући реализацији новог европског пројекта сомборска служба ускоро на располагању имати нови објекат што, ће донети и новине у њиховом раду.