сеп 18

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ АЛЕКСАНДАР БОГИЋЕВИЋ ПОСЕТИО ПСС СОМБОР

Радном састанку присуствовали су начелник Западно бачког управног округа Душан Маријан, заменик градоначелнице Сомбора, Антонио Ратковић, градски  већник за рурални развој Мирко Стригић, начелник Одељења за пољопривреду Владимир Катанић

Радном састанку присуствовали су начелник Западно бачког управног округа Душан Маријан, заменик градоначелнице Сомбора, Антонио Ратковић, градски већник за рурални развој Мирко Стригић, начелник Одељења за пољопривреду Владимир Катанић

Помоћник министра за пољопривреду, водопривреду и шумарство у Влади Републике Србије Александар Богићевић са сарадницима обишао je у уторак 17.09.2019. године  Пољопривредну стручну службу Сомбор у којој је одржао састанак са представницима локалних самоуправа из Западнобачког управног округа, представницима удружења пољопривредника, као и представницима задругара.

Председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица у име домаћина обратила се присутнима пожелевши добродошлицу гостима.

„Овакве посете и овакви скупови, охрабрују да наш град и сомборска пољопривреда имају ваљану перспективу. Наиме, на територији Града Сомбора је око 100.000 хектара пољопривредног земљишта, што представља изузетно значајан ресурс за нашу локалну самоуправу, тако да се лако да закључити да је наш интерес да се ова привредна грана константно унапређује, расте и развија“ рекла је председница Скупштине града Сомбора додавши да је на овом подручју најзаступљенија ратарска производња.

„Град Сомбор у складу са својим буџетским капацитетима на најразличитије начине подстиче пољопривреднике, од улагања у инфраструктуру, бољег повезивања са градом, до промотивних активности и материјалних подстицаја, што нажалост није довољно. Тако, да је свака подршка државе и ресорног Министарства пољопривреде наша насушна потреба и увек је добродошла“ истакла је председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица.

„Ово су уобичајне радне посете пољопривредним стручним службама и локалним самоуправа које смо кренули прошле године да радимо, јер смо уочили да та веза између пољопривредника, стручних служби и Министарства баш и није најбоља. Што се тиче Сомбора, морам да кажем да ви имате најлепшу пољопривредну стручну службу у Србији, чији радници су веома посвећени свом послу и оно што сам видео данас је заиста за сваку похвалу“ рекао је помоћник министра за пољопривреду Александар Богићевић.

Он је истакао да би проблеми са којима се суочавају пољопривредници, требали бити смернице за израду плана и програма рада Министарства пољопривреде и локалних самоуправа, како би се допринело руралном  развоју и останку становништва на селу. По његовим речима, пољопривредни буџет ове године је већи у односу на претходну годину за 8 милијарди динара, а оно на чему се заснива помоћ Министарства и локалних самоуправа сеоским насељима односи се на развој комуналне инфраструктуре и наравно субвенције пољопривредним произвођачима.

Овом радном састанку присуствовали су начелник Западно бачког управног округа Душан Маријан, заменик градоначелнице Сомбора, Антонио Ратковић, градски  већник за рурални развој Мирко Стригић, начелник Одељења за пољопривреду Владимир Катанић, председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица, као и представници пољопривредних произвођача, удружења и задруга.

                                                                        Послови информисања и односи са јавношћу

Званична интернет презентација