јул 02

ПОНАШАЈТЕ СЕ ОДГОВОРНО, ПОШТУЈТЕ МЕРЕ И ДРЖИТЕ СОЦИЈАЛНУ ДИСТАНЦУ

Град Сомбор и Завод за јавно здравље Сомбор подсећају суграђане да се као и до сада понашају одговорно и да се придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених установа и епидемиолошке службе.

Неопходно је  поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору,  употреба дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене, како би првенствено заштитили себе, а и друге.

Грађани који имају симптоме COVID  19 инфекције треба да се јаве у Ковид амбуланту Дома здравља како би се обавили неопходни прегледи. Након тријаже уколико је потребно даље болничко лечење, лекар упућује пацијента на следећи ниво заштите.

Како би се избегле непотребне гужве, у Ковид амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме, високу температуру, учестали кашаљ, уз отежано дисање.

Пацијенти са респираторним тегобама који имају благу клиничку слику потребно је да остану код куће уз уобичајено лечење лаких респираторних инфекција.

Сви оболели као и њихови контакти над којима је спроведена епидемиолошка мера самоизолације у трајању од 14 дана у обавези су да те мере и поштују,  не само боравком у кући него и забраном  примања гостију.

На територији Западнобачког округа долази до повећања броја оболелих мада је епидемиолошка ситуација и даље стабилна и под контролом.

Апелујемо на грађане да уколико је могуће не одлазе у угрожена подручја Републике Србије.

Будите одговорни, савесни и солидарни. Поштујте мере и држите социјалну дистанцу.

Званична интернет презентација