ПОВЕЋАНА ДИНАМИКА ИСПОРУКЕ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО

Градско веће одлучило да се испорука прехрамбене помоћи врши убрзаном динамиком
Градско веће одлучило да се испорука прехрамбене помоћи врши убрзаном динамиком

Градско веће одлучило да се испорука прехрамбене помоћи врши убрзаном динамиком

Друга редовна испорука прехрамбених пакета намењених социјално угроженом становништву у насељеним местима и салашким насељима на територији града Сомбора кренула је данас из просторија Црвеног Крста Сомбор. Дистрибуцији прехрамбених пакета присуствовали су и градоначелница Душанка Голубовић, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа за здравство и социјалну област др Далибор Форгић.

Градоначелница је најавила да ће се, због ванредног стања, испорука прехрамбених пакета за социјално угрожено становништво одвијати убрзаном динамиком.

„Град Сомбор сваке године, па тако и ове, додељује помоћ социјално угроженим лицима и у виду прехрамбених пакета. Ово је друга подела у току ове године, али и прва подела од нове јавне набавке. Захваљујући томе што смо и од раније имали планирана средства за ову врсту подршке и помоћи социјално угроженим лицима, у могућности смо и у ово ванредно стање да изађемо у сусрет потребама наших најугроженијих суграђана и да поделимо ове пакете. 550 пакета намењених за социјално угрожене кориснике који живе у нашим насељеним местима и салашким насељима креће данас, али оно што је свакако одлука Градског већа у сарадњи са свима онима који раде на подели ових пакета, дакле Центром за социјални рад и Црвеним крстом у Сомбору, јесте да ће за почетак, док ванредно стање траје, подела пакета социјално угроженим лицима бити заправо организована и повећаном динамиком у односу на ону која је првобитно планирана. Након завршеног ванредног стања ћемо сагледати и колико тога је остало на располагању и колико је још потребно да изађемо у сусрет потребама наших корисника и до краја ове календарске године“ рекла је Душанка Голубовић.

Овом приликом градоначелница је најавила и почетак поделе пакета за пензионере са најнижим примањима.

„Градско веће је на последњој седници одобрило и посебне пакете подршке за пензионере са најнижим пензијама, дакле пензијама испод 30 хиљада динара. И поред ових пакета које данас делимо, ове недеље, у четвртак и петак, започињемо и расподелу пакета намењених пензионерима.“

Послови информисања и односа са јавношћу