феб 16

ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЖЕНЕ У СЛИКАРСТВУ МИЛАНА КОЊОВИЋА“

Директорка Галерије "Милан Коњовић" Милена Рацков Ковачић, председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица и аутор изложбе Небојша Васић

Директорка Галерије „Милан Коњовић“ Милена Рацков Ковачић, председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица и аутор изложбе Небојша Васић

У оквиру прославе Дана града Сомбора у Галерији „Милан Коњовић“ у суботу, 15. фебруара, отворена је тематска изложба „Жене у сликарству Милана Коњовића“.

Изложба, поред тематског, носи и ретроспективни карактер јер се у поставци налазе 50 уметничких дела Милана Коњовића која су настала у периоду од 1919. до 1990. године, а осим уља на платну чине је и цртежи и пастели.

Аутор изложбе и поставке је Небојша Васић, који је истакао да ова изложба има континуитет где може логички да се прати развој Коњовића, односно његове перцепције и доживљаја жене кроз различите сликарске етапе.

Изложбу „Жене у сликарству Милана Коњовића“ званично је отворила председница Скупштине града Сомбора Љиљана Тица.

„Жене су инспирација и у музици, и у књижевности, и у сликарству. Жене у уметности симболизују љубав, нежност, чедност, сетност, а у свакодневном животу синоним су за одлучност, одважност, истрајност и доследност. Тако су жене нашле место и у широком сликарском опусу нашег Сомборца, нашег суграђанина, нашег великог маестра Милана Коњовића“ рекла је овом приликом председница Скупштине града и истакла да ће Сомборци чувати његово велико стваралаштво којим се диче, како у Сомбору, тако и широм света.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација