ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОСЕТИЛИ НОВИ ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Заменица градоначелника Љиљана Тица и чланови Градског већа Сава Дојић и Дарко Смиљанић посетили су данас новоосновани Центар за пружање услуга социјалне заштите града Сомбора у просторијама Грашалковић палате, где их је дочекала вршилац дужности директора Јелена Стакић.

Центар за пружање услуга социјалне заштите почео је са радом током марта месеца и броји осморо запослених, а Стакићева истиче да ће се услуге развијати у складу са потребама корисника.

„Град је обезбедио све услове за квалитетан почетак рада, препознајући све наше радне потребе, али и потребе наших корисника. За сада пружамо три услуге које су за све становнике са територије Града Сомбора бесплатне, а то су смештај у Сигурну кућу, односно Прихватилиште за жртве насиља у породици и жртве трговине људима, социјално – едукативне услуге и саветодавно – терапијске услуге“, рекла је Јелена Стакић.

Заменица градоначелника Љиљана Тица нагласила је да је Центар основан како би Град на што квалитетнији начин могао да пружи социјалну заштиту својим грађанима.

„Град је то препознао и 21. септембра 2021. године је на седници Скупштине града основао овај Центар, са жељом да се унапреди социјална заштита и да буде доступна свима онима којима треба. Мислим да је то веома значајно сада, јер је брига о људима велика брига и једна потреба у друштву, јер имамо свакодневно људе са различитим потребама“, истакла је заменица градоначелника.