ПРЕДСТАВНИЦИ ШВЕДСКОГ СИНДИКАТА ПОСЕТИЛИ СОМБОР

У оквиру посете Савезу самосталних синдиката града Сомбора, представници Синдиката Ло из Шведске, у четвртак, 12. јануара, састали су се са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем и његовим стручним сарадницима, у просторијама Градске управе.

Учесници састанка разговарали су о моделу и начину функционисања синдикалних организација ове две земље, као и изазовима са којима се суочавају.

Градоначелник и представници локалног синдиката овом приликом истакли су добру међусобну сарадњу и заједничко залагање за решавање питања која су се до сада нашла пред њима.

На састанку су учестовали Бенгт Форслинг (Bengt Forsling), Мари Самуелсон (Marie Samuelsson) и Маријен Перскон (Mariann Persson) испред Синдиката Ло из Шведске, председник СССВ Горан Милић, стручни сарадник у СССВ Марија Грбић, председник ССС града Сомбора Зоран Пурић, председник СО Градске управе града Сомбора Велибор Ђанић, а поред градоначелника Сомбора Антониа Ратковића, испред локалне самоуправе били су и члан Градског већа Сава Дојић и Саша Милић из Одсека за локални економски развој.

У оквиру посете Сомбору гостима је у Великој скупштинској сали представљена и чувена слика „Битка код Сенте“ Ференца Ајзенхута.