феб 20

ПРЕВЕНЦИЈА НАРКОМАНИЈЕ И БЕЗБЕДНОСТ БИЦИКЛИСТА – ПОСЕБНИ ПРИОРИТЕТИ У РАДУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СОМБОРУ У 2018. ГОДИНИ

Седница Савета за безбедност града

На седници Савета за безбедност града Сомбора, начелник Полицијске управе (ПУ) Сомбор  и заменик председника Савета  Саша Дмитрашиновић известио је чланове Савета о резултатима рада ПУ у прошлој години и приоритетима у раду у 2018. години.

Дмитрашиновић је истакао да је у протеклој години, као и у ранијем периоду, остварена добра сарадња, како са локалном самоуправом, тако и са другим чиниоцима безбедности.

„Наш циљ је да одржавамо стабилност јавног реда и мира на територији Западнобачког управног округа и у томе смо и успели. Анализе које смо урадили показују да је смањен број извршених кривичних дела, а у сарадњи са тужилаштвом  све случајеве у области привредног криминала извели смо до краја“, казао је Дмитрашиновић и додао да ће се на томе радити и  убудуће.

Анализа је послужила и за одређивање приоритета у раду током 2018. године, а као посебни приоритети одређени су превенција наркоманије и безбедност и едукација бициклиста као најрањивије категорије учесника у саобраћају.

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић, је најавио да ће Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Сомбор, наставити акцију поделе светлосних комплета за бициклисте, која је прошле године добро прихваћена и организоваће едукације бициклиста како би се повећала, како њихова тако и безбедност осталих учесника у саобраћају.

На седници Савета, одржаној 19. фебруара 2018. године, било је речи и о вршњачком насиљу као све учесталијем у школама. Према речима  директора  Средње пољопривредно прехрамбене школе у Сомбору Јове Ћате, није јасно које се све радње у школи могу предузети како би се  вршњачко насиље спречило.

Своје виђење овог проблема навео је прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора који  је казао да је вршњачко насиље продукт васпитања понетог из породице, а потом и из школе.

„Родитељи пре свега, а потом и просветни радници, морали би се више бавити децом и реаговати правовремено“, рекао је др Парчетић и предложио да  полиција у свом раду више пажње обрати и на проблем који стварају родитељи када децу чекају по завршетку наставе.

„Испред ОШ „Никола Вукићевић“ и ОШ „Иво Лола Рибар“ у време завршетка наставе нижих разреда, настане саобраћајни колапс јер родитељи сачекују децу у аутомобилима испред школе“, казао је Парчетић, а начелник ПУ Сомбор Дмитрашиновић је рекао да је то примећено и да ће настојати да се тај проблем реши.

Дмитрашиновић је позвао и остале чланове Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора да предложе све оно чиме би Полицијска управа требала више да се бави током 2018. године.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација