ПРИЈАВЕ ЗА НЕГУ СТАРИХ И БОЛЕСНИХ ЛИЦА ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора је, након консултација са свим надлежним органима,  донео Закључак да  се стара и болесна  лица  која током полицијског часа не могу да се самостално брину о себи и потребна им је помоћ, могу обратити Центру за социјални  рад Сомбор на број телефона 062/787-971 у времену од 08 до 20 часова.

Такође, Штаб за ванредне ситуације града Сомбора обавештава  лица која током ванредног стања  пружају или су заинтересована да пружају негу старим и болеснима лицима, и која искључиво из тог разлога имају потребу за кретањем током полицијског часа, да се пријаве Центру за социјални рад Сомбор на наведени број телефона.

Центар за социјални рад Сомбор ће у координацији са другим надлежним органима извршити процену пријаве и након тога пријављено лице ће бити обавештено  о могућности да пружа негу старом и болесном лицу  као неговатељ и током полицијског часа у одређеном временском периоду  према потреби старог и болесног лица.

Пријавом на овај начин се омогућава пружање неге старим и болесним лицима и током полицијског часа.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора напомиње да ће  свака злопутреба овог права бити строго санкционисана од стране надлежних оргaна.