ПРИЈЕМ ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ

Градоначелник Антонио Ратковић честитао ученицима генерације 2019/2020. на успеху
Градоначелник Антонио Ратковић честитао ученицима генерације 2019/2020. на успеху

Градоначелник Антонио Ратковић честитао ученицима генерације 2019/2020. на успеху

Град Сомбор и ове године одао је признање најбољим ђацима. Градоначелник Антонио Ратковић уприличио је данас пријем за ученике генерације основних школа и пријем за  ученике генерације средњих школа школске 2019/2020. године. Свечаност је организована у складу са епидемиолошком ситуацијом и уз присуство мањег броја људи него што је било претходних година.

Овом приликом градоначелник Сомбора честитао је ученицима успех који су остварили током школовања и истакао да ће град наставити да улаже у школство и образовање.

„Оно што желим да вам кажем овом приликом је да ми који водимо овај град, школство и образовање постављамо врло високо на лествици наших приоритета. Сомбор је још мало па три века светионик образовања нашег народа на овим просторима од оснивања Норме Аврама Мразовића, па све до данас. Такво наслеђе нас обавезује да, упркос изазовима који свакодневно искушавају нашу истрајност и стрпљење, остајемо доследни улагању у побољшање услова у којима ученици раде и свакодневно, уз своје наставнике стичу нова знања, која ће већ колико сутра бити у прилици да примене како би учинли живот бољим и квалитетнијим и на тај начин се одужили својој породици, али и свом граду“ поручио је градоначелник Ратковић.

Ђаци генерације основних школа су: Тара Касап, ОШ „Аврам Мразовић“ –  Сомбор; Лука Королија, ОШ „Никола Вукићевић“ – Сомбор; Немања Мајски, ОШ „Доситеј Обрадовић“ – Сомбор; Милош Пешут, ОШ „Иво Лола Рибар“ – Сомбор; Весна Зец, ОШ „Братство-јединство“ – Сомбор; Никола Матковић, ОШ „Алекса Шантић“ – Алекса Шантић; Милица Шобат, ОШ „Огњен Прица“ – Колут; Санела Утвић, ОШ „Киш Ференц“ – Телечка; Река Нађ, ОШ „“Братство-јединство“ – Бездан; Драгана Глигоревић, ОШ „Братство-јединство“ – Светозар Милетић; Радана Трнинић, ОШ „Бранко Радичевић“ – Стапар; Ђорђе Ђурић, ОШ „Иван Горан Ковачић“ – Станишић; Валентина Лерић, ОШ „Моша Пијаде“ – Бачки Брег; Валентина Божић, ОШ „Никола Тесла“ – Кљајићево; Михаел Ибишић, ОШ „22. Октобар“ – Бачки Моноштор; Милан Секулић, ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља и Никола Радмировић, ШОСО „Вук Караџић“ – Сомбор.

Ђаци генерације средњих школа су : Александра Младеновић, Средња пољопривредно-прехрамбена школа; Јована костић, Гимназија „Вељко Петровић“; Томас Куљак, Средња економска школа; Анастасија Јованоски, Средња школа „Свети Сава“; Саво Војновић, Школа за основно и средње образовање „Вук Караџић“; Дејан Миљуш, Средња техничка школа; Тина Прћић, Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“ и Ивона Дамјановић, Музичка школа „Петар Коњовић“ награђени су са

Као и претходних година, сваки мали и велики матурант са територије Града Сомбора награђен је за свој велики успех. Ђаци генерације основних школа добили су плакету града, а пошто су ове године ускраћени за традиционално десетодневно летовање у Будимпешти и на Балатону, у замену су награђени са новчаном наградом у износу од 20 хиљада динара. Сваки велики матурант, ђак генерације у једној од сомборских средњих школа, поред плакете са грбом Града Сомбора добио је и новчану награду од 25 хиљада динара, а од Кола српских сестара књигу нашег нобеловца Иве Андрића за успомену на овај дан .

За најбољу међу најбољима проглашена је Јована Костић, ученица генерације Гимназије „Вељко Петровић“. Градоначелник Антонио Ратковић овом приликом потписао је уговор о стипендирању са Јованом, која је тако постала двадесети стипендиста Града Сомбора. Јована своје школовање наставља на Одсеку теоријске и експерименталне физике Физичког факултета у Београду.

Свечаном пријему присуствовали су и заменица градоначелника Љиљана Тица, члан Градског већа за област културе и образовања Борислав Станичков, начелница Школске управе Сомбор Милана Минарски, представници Одељења за образовање Градске управе, као и родитељи награђених ученика.