ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић и помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње Бранислав Сворцан, посетили су просторије будућег Омладинског центра у Сомбору, где су у разговору са представницима Сомборског едукативног центра разговарали о тренутним радовима и даљим плановима на уређењу објекта.

У току су радови на уређењу уличне и дворишне фасаде, као и постављању подних плочица. Поред тога, приводе се крају радови на уређењу унутрашњег простора, а када је реч о завршеним радовима, реконструисана је кровна конструкција и постављена ПВЦ столарија.

Град Сомбор је уз подршку ОПЕНС-а из Новог Сада и СЕЦ-а, покренуо процес успостављања Омладинског центра, а пројекат је подржало Министарство туризма и омладине. Поред реконструкције објекта, локална самоуправа ради и на креирању програма који ће бити доступни младима као што су оснивање Клуба за ментално здравље младих који подразумева континуирану индивидуалну подршку младима у виду психолошког саветовалишта, вршњачке подршке и едукација, као и обуке за писање пројеката и подршке за реализацију истих.