мај 14

ПРИЗНАЊА НАЈХУМАНИЈИМА

Добровољни даваоци крви који су 75 пута дали течност која живот значи

Добровољни даваоци крви који су 75 пута дали течност која живот значи

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, данас је у Великој сали Градске куће у Сомбору уприличено свечано уручење признања за јубиларне даваоце крви и ученике који су награђени на литерарном и ликовном конкурсу „ Крв живот значи“.

Поздрављајући присутне и честитајући празник, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора, истакао је да две и по године има част да сарађује са организацијом Црвеног крста,  да је сваки пут радо укључен у пројекте које заједнички реализују Црвени крст и град Сомбор, али и да је, као добровољни даваоц крви, и сам члан најхуманије породице.

Директорка Завода за трансфузију крви Војводине прим. др. Сања Богдановић захвалила се даваоцима и честитала им Национални дан добровољних даваоца крви, а посебно се захвалила онима који су овом приликом добили признања и истакла добру сарадњу Завода за трансфузију крви Војводине и организације Црвеног крста Сомбор.

Председник Црвеног крста Сомбор доц. др Милош Петровић рекао је да је свако ко је макар једном дао крв након тога осетио један микс радости, задовољства и поноса на самог себе.

Признања су уручена даваоцима који су у 2018. години остварили 35, 50 и 75 добровољних давања крви, а посебно признање уручено је Јакоб Јулију који је у 2018. години остварио 100-то давање течности која живот значи.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација