ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ 17. ФЕБРУАРА – ДАНА ГРАДА СОМБОРА

Поводом 275 година елибертације града Сомбора, приређен је богат програм манифестација којима ће се обележити Дан града под слоганом „Сомбор – прича о граду који траје 1749-2024“.
Програмом је обухваћен велики број спортских такмичења, музичких концерата, изложби и представа за децу и одрасле. Поред тога, програм обухвата стручна предавања, радионице и презентацију Сомбора као града са богатим културним садржајем, а целокупан програм ће трајати од 16. до 19. фебруара. Улаз на све манифестације ће бити бесплатан.
У петак, 16. фебруара, од 11:30 до 14:30 часова одржаће се фудбалске утакмице „Дуел стогодишњака“ на Градском стадиону, у 17 часова припремљен је програм „Од праокеана до панонске равнице“ у Великој сали Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, у 19 часова одржаће се промоција монографије „Визија слободе“ у Историјском архиву Сомбор, а у 21 час на програму ће бити представа „Чорба од канаринца“ у КЦ „Лаза Костић“.
У суботу, 17. фебруара, у просторијама КЦ „Лаза Костић“, у 10 часова одржаће се представа за децу „У свету бајки“, у 11 часова посетиоци ће моћи да погледају изложбу „Шетња Главним сокаком“, док ће у 12 часова бити одржана свечана академија „Сомбор – прича о граду који траје 1749-2024“. У вечерњим часовима припремљен је ММА турнир, након којег ће на Тргу Светог Тројства музички састав „ОК БЕНД“ одржати концерт у 21 час, а у 22:30 часова, концерт ће одржати и Дејан Петровић и „БИГ БЕНД“.
У недељеу, 18. фебруара, у 10 часова, одржаће се манифестација „Век сомборских рвачких Олимпијаца“ поводом 100 година од првог наступа сомборских рвача на Олимпијади, а од 10-16 часова биће организован програм обиласка градског језгра. У вечерњим часовима, у Музичкој школи „Петар Коњовић“ одржаће се гала концерт професора и ученика Музичке школе.
У понедељак, 19. фебруара, са почетком у 17 часова биће приређена радионица за децу „Сомбор кроз азбуку“ у Градској библиотеци, у 18 часова отвориће се интерактивна изложба „Два века природно – научног образовања учитеља у Сомбору“, а у 20 часова одиграће се позоришна представа „Ћелава певачица“ у Народном позоришту.
Поводом прославе Дана града, у суботу, 17. фебруара, Спортски центар „Соко“ омогућава свим посетиоцима бесплатан улаз на базен.