апр 01

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ШКОЛЕ “ВУК КАРАЏИЋ“

Откривање спомен плоче Лидији Колар

Откривање спомен плоче Лидији Колар

Школа за основно и средње образовање „Вук Караџић“ прославила је дан школе 29. марта. Свечаност је почела откривањем спомен плоче Лидији Колар, дефектолошкињи која је својим радом дала значајан допринос овој установи. Спомен обележје је постављено на објекту школе на Апатинском путу.

Плочу су открили члан Градског већа задужен за област културе и образовања Немања Сарач и директорка школе „Вук Караџић“ Соња Дурут, у присуству породице, пријатеља и колега.

„Лидији Колар сви захваљујемо на доприносу који је дала образовању у Сомбору и једнаким правима све деце“ рекао је Немања Сарач и додао да се нада да ће у будуће бити још сличних иницијатива за постављање спомен обележја и другим суграђанима који су на неки начин допринели граду.

Лидија Колар била је запослена у Школи за основно и средње образовање „Вук Караџић“ од 1999. до 2014. године. Својим радом је допринела развоју ове установе, као и дефектолошке теорије и праксе. Заслужна је за покретање и развој програма за децу 2-6 година старости у оквиру специјалног образовања.

Прослава дана школе настављена је у Народном позоришту Сомбор. Програм је био посвећен заштити животне средине и у њему су учествовале све узрасне групе ученика ове школе са својим васпитачима и персоналним асистентима. Директорка Соња Дурут је овом приликом уручила захвалнице васпитачима, сарадницима и пријатељима школе. Захвалница је додељена и граду Сомбору, а примио ју је начелник Одељења за образовање Горан Тодорић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација