авг 26

ПРОСЛАВЉЕНО СЕДАМ ВЕКОВА БАЧКОГ БРЕГА

 Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић  и заменик градоначелнице Антонио Ратковић са председницом удружења „Брежанке“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и заменик градоначелнице Антонио Ратковић са председницом удружења „Брежанке“

Мештани Бачког Брега су у недељу, 25.08.2019. године прославили јубилеј, 700 година од појаве првих писаних докумената који говоре о насељу Берег.

Централни програм одржан је на летњој позорници где су многобројни посетиоци имали прилику да чују о историји Бачког Брега и да виде наступе берешких тамбураша и чланова ХКУД „С.С. Крањчевић“.

У име домаћина присутне је поздравио заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић.

„Ово данас је доказ да једна месна заједница, заједно са удружењима грађана, уз одређене напоре може да организује једну овакву манифестацију, а све уз подршку Града Сомбора“ истакао је Ратковић.

Секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак поручио је да ће Влада Републике Србије, Аутономна покрајина Војводина, као и Западнобачки округ и Град Сомбор и у будуће чувати и неговати традицију, али и да ће се наставити да раде на опремању села како би његови мештани имали што боље услове за живот у њему.

У оквиру прославе организована је и изложба „Седам столећа Бачког Брега 1319-2019.“ изложба слика са ликовне колоније „Групе 76“, као и дечијих слика. Чланице удружења „Брежанке“ са другим мештанкама припремиле су колаче и пецива за госте, а представили су се и чланови Добровољног ватрогасног друштва „Бачки Брег“ .

Пре почетка централног програма гости су имали прилику да обиђу Цркву светог Миховила и „Шокачку кућу“.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација