апр 01

ПРВЕНСТВО КАДЕТА У ПЛИВАЊУ ОДРЖАНО У СОМБОРУ

Захвалница Пливачког савеза Србије за допринос спорту и спортском пливању, уручена Антонији Нађ Косановић

Захвалница Пливачког савеза Србије за допринос спорту и спортском пливању, уручена Антонији Нађ Косановић

На градском базену „Мостонга“ у Сомбору одржано је зимско појединачно и екипно државно првенство Србије у пливању за кадете.

Више од 200 пливача из 42 клуба окупило се на градском базену у Сомбору на зимском државном првенству за кадете. Ово је за пливаче и најважније такмичење у сезони.

Такмичење је званично у суботу отворила Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа задужена за спорт и омладину.

„Пре свега желим да се захвалим Пливачком савезу Србије који је поверио граду Сомбору одржавање ове манифестације од националног значаја. Самим тим имамо могућност да угостимо преко 200 такмичара из целе Србије. Поред тога, морам рећи да смо заиста поносни на пливачки и ватерполо  клуб „Сомбор“ који је један од најтрофејнијих и најмасовнијих клубова у Сомбору, који се труди да укључи што већи број деце у спортске активности и који остварују врхунске резултате.“ Истакла је Антонија Нађ Косановић пожелевши такмичарима много спортске среће, да не одустају, да се труде и да стреме својим циљевима, а да, пре свега, поштују своје противнике.

„Свако такмичење је значајно за децу, поготово за пливаче, јер тренинзи су можда мало и монотони и пливачима је много важно да покажу на такмичењима шта су то радили на тренинзима, а најважније је ово државно првенство“, истакла је Гордана Мирчетић из Пливачког савеза Србије.

Леп спортски догађај довео је у Сомбор велики број спортиста који су публици приближили пливање, базични спорт који је изузетно значајан у развоју младих.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација