„ПУТ ОКО ЕВРОПЕ“ ДАНАС НА ГЛАВНОЈ УЛИЦИ У СОМБОРУ

У оквиру обележавања Европске недеље спорта, коју организују Град Сомбор, Олимпијски комитет и Министарство омладине и спорта, организују се бројне спортске активности, за све наше суграђане. У данашњем програму манифестације под називом „Пут око Европе“, школарци су се надметали у кошарци и показали своје знање у постизању кошева.

Испред Града Сомбора, спортској манифестацији је присуствовала чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, која је поздравила све учеснике програма и рекла нешто више о самој манифестацији: „Европска недеља спорта се код нас одржава пети пут током које ћемо имати велики број изузетно лепих и интересантних, како едукативних радионица, тако и физичких активности. Ове недеље ће бити одржана бициклистичка и кајакашка тура, рекреација за жене, спортић за децу, а у петак, 29. септембра, ће бити одржана „Трка за срећније детињство“, у оквиру које ће преко четири стотине малишана кроз спорт и дружење од малих ногу учити о важности бављења физичком активношћу“, истакла је градска већница за спорт.

Европска недеља спорта се одржава широм Европе, а покренута је на иницијативу Европске Комисије и одржава се у периоду од 23. до 30. септембра.