дец 26

РАЗВИЈА СЕ ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ЗА СЛЕПЕ И СЛАБОВИДЕ

Слепи и слабовиди током туристичког обиласка

Слепи и слабовиди током туристичког обиласка

Особе оштећеног вида, слепи и слабовиди, чланови Савеза слепих из Србије и Хрватске, учествовали су у првој промотивној туристичкој тури прилагођеној овој групацији људи која је организована у Апатину и Сонти, у склопу пројекта Виситус „Проширење туристичке понуде за слепе и слабовиде особе“, чији је носилац Град Сомбор, а партнери су Општина Ердут у Хрватској и Институт економских наука Републике Србије. Како најављују организатори пројекта, туристичка понуда на простору Западнобачког округа у наредних неколико месеци биће прилагођена слепим и слабовидим особама, када ће бити мапирано укупно 30 туристичких тачака у Сомбору, Апатину, Бачком Моноштору, Сонти, Бездану и Телечкој, а по завршетку пројекта све мапиране и прилагођене тачке биће на располагању овој туристичкој групацији и наредних година.

Организоване туристичке туре за слабовиде и слепе особе на подручју Западнобачког округа и у Осјечко-барањској жупанији ће постати устаљена пракса, што до сада није био случај.

У јануару ће ове промотивне туристичке туре бити обогаћене са 4 места у Србији и 4 места у Хрватској. Та места ће бити опремљена специјалним тактилним мапама, које ће на Брајевој азбуци и гласовним порукама, на 4 језика, описивати свих 58 мапираних тачака у Србији и Хрватској, а које су битне за овај регион са обе стране границе.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација