нов 05

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „КОШНИЦА“ -РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА ЗА ОСОБЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Радионици се придружила и члан Градског већа Антонија Нађ Косановић

Радионици се придружила и члан Градског већа Антонија Нађ Косановић

Град Сомбор у оквиру Конкурса за финансирање програма удружења из области социјале и здравствене заштите ове године подржао је пројекат „Кошница – циркуларна економија као модел предузетништва младих“ који реализују Центар за развој образовања „Планета“ из Сомбора и  ШОСО „Вук Караџић“.

Циљ Пројекта „Кошница“ је да локална заједница препозна важност укључивања особа са посебним потребама у предузетничке активности, као и вољу да се у неком наредном периоду подржи отварање предузећа у коме ће они  бити радно ангажовани  и за свој рад добијати одређени лични доходак.

Данашњој радионици у оквиру реализације пројекта придружила се и члан Градског већа за област деце, омладине, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић

„Град Сомбор годинама уназад кроз разне конкурсе подржава невладину организацију Центар за развој образовања Планета, који својим радом и активностима потврђује свој квалитет. Ово је један од пројеката које Центар за развој образовања Планета, у сарадњи са Дневним боравком при школи Вук Караџић реализује, кроз који жели да укључе особе са сметњама у развоју у предузетничке активности“ рекла је Нађ Косановић.

Радмила Јокић, наставник изборне наставе у ШОСО „Вук Караџић“, координатор пројекта „Кошница“ истакла је да раде на томе да своје штићенике обуче са циљем да се једног дана и запосле.

„Цилкуларна економија као модел предузетништва младих који се ево реализује трећу годину заредом, али ове године уз подршку Града Сомбора. Центар Планета је добио простор у Старој касарни и ту је опреми опростор за рад са младима, али један простор је припремљен и за простор Кошнице. Купљен је материјал, купљене су шиваће машине и ми сад полако кроз ове активности припремамо наше младе, обучавамо да их једног дана, ако се буде могла реализовати та наша визија, запослимо у тој Кошници да они ту раде и да остварују неки лични доходак“ рекла је Радмила Јокић, додавши да се нада да ће поред Града Сомбора и донатори помоћи ову идеју.

„Учествује укупно шест корисника Дневног боравка у овом пројекту и за њих је ово од јако великог значаја у смислу да подстиче њихову креативност, стичу нове радне навике,  добијају неко радно искуство које они до сада можда нису били у прилици да стекну и једноставно јача њихово самопоуздање. Ми негде у дугорочнијем плану имамо да издејствујемо нова радна места где би управо наши корисници могли да нађу своје место под сунцем, да се осећају корисно за ову локалну заједницу и самим тим корисни за сами себе, да и они могу да привређују својој породици, старатељима, родитељима“ поручила је Александра Станичков, васпитач и координатор Дневног боравка.

Званична интернет презентација