РЕКОНСТРУИШУ СЕ ОБЈЕКТИ ДВА УДРУЖЕЊА И ДОМ КУЛТУРЕ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и заменица градоначелника Љиљана Тица обишли су данас просторије Удружења ратних и војних инвалида, Савеза глувих и наглувих у Сомбору и Дом културе у Градини, где су у току радови на реконструкцији  ових објеката.

Током обиласка, градоначелник је истакао да је Град Сомбор у протеклом периоду инвестирао у ове објекте како би се додатно подржала удружења у њиховом раду и друштвени живот у приградском насељу. У просторијама РВИ урађено је унутрашње уређење објекта и фасада, на просторијама Савеза глувих и наглувих у току су радови на уређењу фасаде, а у Дому културе у Градини ради се на реконструкцији велике сале и фасаде.

„Поред свих оних конкурса на којима је Град подржао ова удружења, као и подршке у куповини књига за децу Ратних војних инвалида коју смо имали ове године, желели смо да још једном додатном подршком омогућимо боље услове за рад и да ова удружења схвате да у Граду имају поузданог партнера који ће увек бити ту за њих и да имају значајно место у нашем друштву. Обишли смо и радове на реконструкцији објекта Дома културе у салашарском насељу Градина. Радови су извршени у више фаза и коначно у овој години ћемо завршити целокупну инвестицију. Оно што смо желели овом инвестицијом  је да Дом културе у Градини буде центар дешавања како културног, тако и друштвеног живота и да једноставно кренемо у реконструкцију, како данас у Градини, тако и у осталим салашарским насељима, јер желимо да се овде окупљају млади, деца, наравно и старији. С обзиром да смо пољопривредни крај, овде ће се одржавати и пољопривредни скупови и едукације за пољопривреднике“, рекао је Ратковић.

 „Оно што је за мене изузетно драго је да овај Дом културе, иако још није био комплетно завршен, се већ користио и тек могу да замислим колико ће се користити у будућности, а уз сам објекат урађени су и спортски терени и садржај за децу. Поред Дома културе у Градини, радови су урађени и на реконструкцији крова и фасаде на Буковцу, урађена је у Чичовима реконструкција крова, такође у Милчићу, а планирамо да у наредном периоду у више фаза урадимо и стале домове културе. Ово је један добар вид сарадње између и удружења грађана и месних заједница и града Сомбора јер само заједнички можемо да урадимо овако велике и лепе ствари“, поручио је градоначелник.

Председник удружења Ратних војних инвалида града Сомбора Миле Николић овом приликом се захвалио на доброј сарадњи са Градом и истакавши да им је подршка у обнови просторија у коме ради Удружење веома значајна јер се ту организују саветовања и предавања са стручним лицима, састанци и планирају заједничке активности.

Реконструкција Дома културе у Градини текла је кроз три фазе и мештани су исказали велико интересовање за његово коришћење, а Миро Петковић, члан Савета месне заједнице „Млаке“ казао је да ће се у овом простору организовати дружења, културни програми, али и стручна предавања за пољопривреднике који живе у овом салашарском насељу.