САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ПЕТАК У СОМБОРУ

У Сомбору се у петак, 23. септембра, у хали „Соколског дома“ (Партизан), са почетком у 11 часова отвара Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор, а тим поводом данас су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, начелница Одељења за посредовање Националне службе за запошљавање Филијале Сомбор Радомирка Жижа и саветница за запошљавање Националне службе за запошљавање Филијале Сомбор Гордана Предојевић најавили сајам и позвали све суграђане који су у потрази за послом да га посете.

Понуду овогодишњег сајма представила је Радомирка Жижа нагласивши да је у питању широка лепеза различитих послова за све врсте школске спреме, а да се највише послова нуди у директној производњи у различитим областима индустрије, да се траже радници из области услужних делатности, као и возачи, радници обезбеђења, административни радници и ветеринарски техничари.

 „У петак у Соколском дому организујемо велики јесењи Сајам запошљавања где очекујемо и велики број послодаваца који су са задовољством  прихватили учешће на овом сајму и исказали потребу за преко 500 слободних радних места. Нагласила бих да је највећи број лица која овог пута на сајму могу да нађу запослење су лица у оперативном делу, дакле у директној производњи и независно од степена и врсте образовања“ рекла је Жижа.

Градоначелник се овом приликом захвалио Националној служби за запошљавање Филијали Сомбор, као поузданим партнерима на различитим пројектима које заједнички реализују са Градом и позвао суграђане који су у потрази за послом да у петак посете Сајам запошљавања.

„Задовољство ми је што ће на сајму бити присутно преко 30 послодаваца и што ћемо у понуди имати преко 500 слободних радних места из различитих привредних грана и различитих профила, и желео бих да нагласим да је то само један од начина да омогућимо нашим суграђанима да, пре свега, обаве разговоре са послодовцима који ће се наћи на сајму, да предају своје радне биографије и наравно, да започну свој радни однос. Ја би додао да нас у наредним недељама очекује и уручење уговора за самозапошљавање и ново запошљавање, један веома битан пројекат између Града Сомбора и Националне службе за запошљавање, у питању је 46 уговора. Сигуран сам да и ових нових 46 радних места у нашем граду сигурно ће значити нашим суграђанима. Свако ново радно место је свакако прилика за сваког нашег суграђанина и то је оно на чему сви ми радимо и за шта се сви ми боримо. Зато бих још једном апеловао на све наше суграђане који су у потрази за послом да 23. септембра од 11 часова дођу да посете Сајам запошљавања и понесу своје радне биографије“ поручио је градоначелник.

Поред компанија које већ дужи низ година раде на територији Града Сомбора на Сајму запошљавања ће се представити и нове компаније, са којима ће суграђани овом приликом моћи да се упознају.