САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ПОКЛОНИО 100 АУТО СЕДИШТА ЗА ПРВИХ 100 БЕБА РОЂЕНИХ У 2021. ГОДИНИ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора уручили су данас поклон седишта родитељима првих 100 беба које су рођене у 2021. години.

100 ауто седишта на поклон

Ово је пета година заредом како Град Сомбор поклања ауто седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана, а још 100 седишта биће додељено путем јавног позива за све заинтересоване родитеље који су добили децу у 2020. и 2021 години, а нису добили седиште на поклон од града.

Приоритет Савета за безбедност саобраћаја је безбедност најмлађих суграђана

„Савет за безбедност саобраћаја, када је конституисан у овом сазиву, одлучио је да ће апсолутно приоритет бити безбедност наших најмлађих учесника у саобраћају и зато смо се одлучили и за ову лепу меру. Укупно се издваја милион динара годишње за куповину ауто седишта и милион динара годишње издвајамо за куповину седишта за бицикле, такође за децу. У мају или јуну очекујемо и овај јавни позив, јер се прошле године акција показала као изванредна и хоћемо и ове године да наставимо“ истакао је градоначелник Ратковић.

Градоначелник Антонио Ратковић

Поред овог даривања, Савет за безбедност саобраћаја наставиће са опремањем вртића у граду и насељеним местима, уређењем зона школе, поделом прварица, едукацијама предшколаца и школараца, а у плану за ову годину је и постављање два брзинска дисплеја у Коњовићевој улици и на Стапарском путу.

Ово је пета година за редом како град поклања седишта најмлађим суграђанима

Средства помоћу којих се финансирају ове акције обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

Средства за набавку седишта су обезбеђена из наплате казни несавесним возачима