СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ПОДРШКА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПОЛИТИКЕ И ПОЛИТИКЕ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 154. седницу на чијем дневном реду се нашлo 7 тачака..

Између осталог, чланови Градског већа утврдили су предлог Одлуке о усвајању програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Сомбора за 2023. годину, којим је планирано да се путем конкурса подржи развој пчеларства. Средства која су опредељена, намењена су за сектор пчеларства (за набавку нових пчелињих друштава и опреме у пчеларству), пољопривредним произвођачима са територије града Сомбора који се баве узгојем пчела и производњом меда,  као и удружењима пчелара са територије града Сомбора за набавку нових машина и опреме у сектору пчеларства.

На 154. седници, Градско веће прихватило је предлог за расподелу средстава по Јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројекта и програма за реализацију Локалног акционог плана Рома у 2023. години. Према овом предлогу, Град Сомбор ће финансијски подржати пројекте шест удружења која су остварила право на доделу средстава  за шта је у градском буџету издвојено укупно 2.530.000,00 динара.

Чланови Градског већа прихватили су извештај о раду Правобранилаштва града Сомбора за 2022. годину, који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.