СОМБОР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДНУ БИЦИКЛИСТИЧКУ СТАЗУ

Град Сомбор је познат по великом броју бициклиста, те је намера градске управе да се вожња бициклом у Сомбору учини што је могуће безбеднијом.

Из тог разлога, изградња бициклистичких стаза је један од приоритета Града те су значајна средства издвојена из буџета у те сврхе.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је данас са својим сарадницима обишао завршену бициклистичку стазу од почетка Стапарског пута па до раскрснице са Првомајским булеваром у дужини од 800 метара.

Он је истакао да је поред бициклистичке стазе урађена и пешачка стаза, а све у циљу повећања безбедности: “Поред изградње ове бициклистичке стазе у укупној дужини од око 800 метара, комплетно су реконструисани и тротоари, што је свакако био и циљ овог пројекта. Ми ћемо се трудити да у наредном периоду завршимо још три пројекта који се тичу бициклистичких стаза и да у наредној години реализујемо ове пројекте”, рекао је градоначелник.

У завршној фази су пројекти за нове бициклистичке стазе:” Завршавамо пројекат наставка бициклистичке стазе од Првомајског булевара до Вашаришта, од Вашаришта до Агросавеза постоји готов пројекат, као и готов пројекат за Војвођанску улицу коју планирамо у наредним годинама да кренемо са изградњом”.

Вредност овог пројекта је нешто преко 17 милиона динара са ПДВ-ом, а циљ изградње бициклистичких стаза јесте да се омогући грађанима Сомбора безбедна вожња кроз град, те самим тим подигне на један виши ниво безбедност бициклиста, као најрањивије групе учесника у саобраћају.