СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА 44. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Туристичка организација града Сомбора, у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, учествовала је на 44. Међународном сајму туризма у Београду, који је одржан од 23. до 26. фебруара.

На заједничком штанду Туристичке организације Војводине, представиле су се туристичке организације општина Kовин, Беле Цркве, Бечеја, Бача, Бачке Паланке, Бачке Тополе, Оџака, Старе Пазове, Житишта, Нове Црње, Бачког Петровца, Ирига, као и града Сомбора и Сремске Митровице.  Према званичним подацима Републичког завода за статистику, АП Војводину је у 2022. години посетило 353.834 домаћих туриста, што је за 24,8% више него у 2021. години.

Посетиоци Сајма имали су прилику да прошетају Сомбором и његовом околином у виртуелној шетњи са ВР наочарима, a представљена је и понуда Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“, смештајна понуда, понуда винског туризма, културног, гастрономска понуда салаша, ресторана, произвођача паприке, меда, крафт пива, стапарског ћилима, као и понуда сувенира.

У оквиру Сајма представљена је нова финансијска услуга која ће омогућити безготовинску наплату смештаја и од стране физичких лица која су регистрована као пражаоци услуге смештаја, а у организацији Генералног секретеријата Владе, Министарства туризма и омладине, Туристичке организације Србије, Народне банке Србије и Програма Уједињених нација за развој (UNDP) одржано је и предавање везано за концепт и циљеве одрживог развоја туризма, као и пилот пројекат који обухвата подручје Сомбора,  на ком је предавач била др Брук Хенсен, професорка на Универзитету Јужна Флорида.

Испед локалне самоуправе 44. Међународни сајам туризма у Београду посетила је помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма Јована Миљевић.