СОМБОР ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ОБЛАСТИ РОДНЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

Конференција локалних механизама за родну равноправност

Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, у сарадњи са агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), а уз финансијску подршку Европске уније, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, организовало је виртуалну Конференцију локалних механизама за родну равноправност, на којој су представљени примери добре праксе локалних самоуправа и механизама за родну равноправност.

Чланица Градског већа за област родне равноправности Слађана Радин овом приликом представила је искуства Града Сомбора у реализацији прекограничног пројекта економског оснаживања жена  „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ у оквиру ког је 30 жена подржано путем обука и додељено им је 30 000 садница лаванде, а основано је и социјално предузеће „Лаванград“ .

Град Сомбор је за пројекат  „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ у децембру 2020. године у оквиру Годишњих признања за најактивније механизме за родну равноправност, на пољу унапређења родне равноправности на локалном нивоу награђен у оквиру категорије Иновативне политике и праксе у области родне равноправности.