мај 23

СОМБОР СЕ ДАНАС ОПРОСТИО ОД ПРИМАРИЈУСА ДР ЗОРАНА ПАРЧЕТИЋА

Комеморација поводом смрти председника Скупштине града примаријуса доктора Зорана Парчетића одржана је данас у Скупштини града Сомбора. Породица, пријатељи, пословни сарадници, одборници, представници Градске управе окупили су се у великом броју да одају почаст човеку племенитог срца, неуморне енергије, великом хуманисти,  лекару – хирургу пре свега, председнику Скупштине града Сомбора примаријусу др Зорану Парчетићу.

Након минуте ћутања којом је одата почаст имену, лику и делу примаријуса  др Зорана Парчетића, присутнима се обратила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић која је подсетила присутне на један прекратак, али раскошан и богат живот човека какав је био и какав ће заувек остати у нашим сећањима – др Зоран Парчетић.

„Мада је повремено одавао утисак не превише лако приступачног човека, они који га добро и годинама познају сведоче да је иза те озбиљне и понекад строге фасаде била особа детињег срца, која је стално и непрестано тражила нове изазове. Био је истински стваралачка и градитељска личност, неисцрпне радне енергије, како од своје баште ( а цвеће му је било велика пасија и љубав) тако до сталног и широког ангажмана за опште интересе. Увек и свима на услузи спреман да помогне и без молбе или обраћања, Зоран није био човек форме и устаљених процедура, већ је његов слободан и неспутан дух стално тежио новим акцијама и конкретним делима, а његова мисао одлетела је до неких само њему знаних висина и широких видика. Понекад тврд у својим убеђењима и ставовима ( а понављао је често и онај познат Његошев стих : „Тврд је орах воћка чудновата“), волео је свој град и овдашње људе оном старинском љубави и приврженошћу, која не тражи речи, већ се огледа у непосредном делу. Луцидан, господствен, галантан и изразит џентлмен према другим људима се односио без злобе и прекора. Презирао је и скоро игнорисао једино грубу стварност своје неумитне и тешке болести и до задњих дана и последњих часова брижно је тешио и мајку и најближе пријатеље, како свакој болести има лека и излечења, обећавајући да ће се убрзо вратити и наставити тамо где је на час застао. То је једно од ретких његових обећања које није испунио.“ истакла је градоначелница и додала:

„Дозволите ми да на крају  будем лична и да ову прилику искористим  да изразим своју велику захвалност др Зорану Парчетићу са којим сам имала изузетну сарадњу још у време када је био већник за социјалну и здравствену заштиту а ја сарадник у локалној администрацији, који ми је пружао сваку подршку и помоћ у обављању функције за коју ме је сам предложио. На крају, био је велики човек и пријатељ који је својим знањем, искуством и познанствима помогао да решим сваки здравствени и лични проблем. Због тога данас са овог места са великом тугом кажем : Збогом председниче и нека  ти је вечна слава!“ рекла је Душанка Голубовић у свом опроштајном говору.

„У питању је један од највреднијих Сомбораца, лекар хирург др Зоран Парчетић. У првом реду хуманиста. Толико је много људи којима је помогао не само у својој професији већ и у другим сферама живота. Изванредну  енергију за помоћ, нарочито слабим и сиромашнима, испољио је др Зоран Парчетић док је био члан градског већа задужен за социјалну заштиту а и касније са функције председника Скупштине града. Од бриге за старе и немоћне, за народну кухињу, до бриге о деци.“ истакао је заменик председника Скупштине Миодраг Секулић говорећи о свом пријатељу, сараднику и страначком колеги др Зорану Парчетићу.

„Нажалост опет се потврдила сурова животна истина,  да често најбољи међу нама прерано оду. Због чега је тако не знамо али знамо да ће нам веома недостајати наш председник др Зоран Парчетић – Нона. Нека му је вечна слава.“ рекао је  Миодраг Секулић, заменик председника Скупштине града.

Од председника Скупштине града Сомбора примаријуса др Зорана Парчетића опростили су се и доктор Дарко Косановић, млађи колега хирург, заменик директора сомборске болнице и Александра Медулић Калчан, потпредседница УГ „Буњевачко коло“ којима је др Парчетић пружао несебичну и неупитну подршку.

Примаријус др Зоран Парчетић сахрањен је данас на Великом католичком гробљу у Сомбору.

                                                                                                                 Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација