мај 23

СОМБОРСКА ОПШТА БОЛНИЦА НАСТАВЉА СА ТРЕНДОМ УВОЂЕЊА НОВИХ ХИРУРШКИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА

Општа болница „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору наставила је тренд осавремењавања и увођења нових процедура и интервенција.

Најновији подухват лекари  сомборске болнице реализовали су недавно, када је дежурна хируршка екипа урадила лапараскопску операцију слепог црева.

Хирурзи, др Андреј Шимон, прим. др Божидар Вукмировић, др Вајк Белањи и анестезиолог  др Славица Бабић, који су урадили лапараскопску апендектомију кажу да  одлука о начину интервенције није била лака.

„Први пут у историји сомборске хирургије, у касним ноћним сатима, донели смо одлуку да урадимо хитну лапараскопску операцију слепог црева. Били смо сигурни у своје знање и донели смо одлуку да урадимо лапараскопску операцију јер је била у интересу пацијента“, наводе хирурзи.

Хирурзима  су честитали директор Опште болнице др Драган Растовић, начелник  Одељења опште хирургије  др Синиша Зарић, као и остале колеге  хирурзи.

Није изостала ни честитка председника Скупштине града Сомбора  прим. др Зорана Парчетића, зачетника развоја лапараскопске хирургије у Сомбору.

„Као једном од пионира развоја лапараскопске хирургије у Сомбору веома ми је драго да се наставља  тренд увођења  нових лапараскопских процедура. Овим ће бенефит имати  пацијенти који ће лакше подносити постоперативни ток, а краћим болничким лечењем ће се остварити и значајне уштеде у здравству“, исткао је прим. др Парчетић.

Како наводе хирурзи, операција упале апендикса, у народу познатог као упала слепог црева креће се у релацијама од најлакших, које трају неколико минута, до готово најкомпликованијих које могу трајати и више сати.  Светски тренд је да се у компликованим случајевима  предузимају лапараскопске операције.

Пацијент којем је лапараскопски оперисано слепо црево се, према речима др Андреја Шимона, добро осећа и отпуштен је на кућно лечење.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација