феб 27

СОМБОРСКА ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНО ДОЧЕКАЛА СНЕГ – ПУТЕВИ У СОМБОРУ ПРОХОДНИ, УРЕДНО СНАБДЕВАЊЕ СТРУЈОМ, ВОДОМ, ТОПЛОТНОМ ЕНЕРГИЈОМ…

Чишћење центра града

Градоначелница града Сомбора и командант Штаба за ванредне ситуације  града Сомбора Душанка Голубовић, одржала је кратак састанак са  члановима Штаба, ради анализе стања на територији Града, услед непрестаних  снежних падавина у протекла 24 часа.

Путеви из 15 сомборских села према граду били су проходни у раним јутарњим часовима, саобраћај је због непрестаних падавина био успорен, али се одвијао према редовном саобраћајном режиму, других проблема није било – резиме је  састанка одржаног 27. фебруара 2018. године.

Према речима Миодрага Пуповца, директора ЈКП „Зеленило“, предузећа задуженог за обављање Зимске службе на општинским путевима и улицама, током последња 24 сата, урађене су три интервенције чишћења снега,  започела је и четврта, а потрошено је 30-ак тона соли.

Ни у сомборским селима није било већих проблема око чишћења снега, речено је на састанку Штаба за ванредне ситуације.

Према речима Горана Нонковића, директора ЈКП „Простор“, задуженог за обављање зимске службе у сомборским селима, месним заједницама су достављене потребне количине горива за рад механизације, а где је  било потребно снег се чистио и  ручно-лопатама.  Само у Стапару је било застоја у саобраћају, а по доласку механизације из Сомбора и тај проблем је решен.

На састанку Штаба је речено да је снабдевање електричном енергијом  и пијаћом водом редовно, те да ЈКП „Енергана“ која греје око 4.000 станова и више од стотину привредних субјеката уредно испоручује топлотну енергију.

Радници Центра за социјални рад у Сомбору су у контакту са корисницима социјалне заштите и интервенисаће где буде потребно, а волонтери Црвеног крста су  посетили 11 корисника народне кухиње и однели им храну, јер сами нису били у стању да преузму топли оброк.

На крају састанка градоначелница је издала задужења појединим члановима Штаба да провере какво је стање у појединим областима, како би се правовремено интервенисало уколико буде потребно.

Сомборску Зимску службу очекује мирна  ноћ  јер, према речима дежурног прогностичара у Метеоролошкој станици у Сомбору, се очекују само мање  повремене  падавине. На подручју Сомбора  висина снежног покривача  је  од 25 до 30 центиметара,  а јутарња температура 28. фебруара, износиће минус шест степени Целзијуса, најављују прогностичари.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација