СПРОВЕДЕНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

Учесници јавне расправе о Нацрту одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга
Учесници јавне расправе о Нацрту одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга

Учесници јавне расправе о Нацрту одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга

Измене Закона о комуналним делатностима и усвајање Акционог плана Владе Војводине за побољшање положаја ратних ветерана, односно учесника оружаних акција после 17. августа 1990. и  рата 1999. године,  разлог су сачињавања  Нацрта одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга  и спровођења јавне расправе  о нацрту.

У  периоду спровођења јавне расправе,  од 8. до 17. септембра 2018. године,  предлог је доставило Удружење ратних војних инвалида града Сомбора, Предраг Мандић, ратни ветеран из Апатина и Владимир Аперлић, испред  Удружења учесника оружаних сукоба на просторима бивше Југославије.

Презентација  и завршна  расправа  Нацрта одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга одржана је 17. септембра, а  присутнима су се обратили Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције и Невена Росић, начелница Одељења за друштвене делатности, које је и сачинило нацрт.

Расправи су присуствовали представници Удружења ратних мирнодопских војних инвалида града Сомбора, Удружења учесника оружаних сукоба на просторима бивше Југославије и градског СУБНОР-а.

Ветерани су предложили да се субвенционишу и цене услуга ЈКП „Енергана“, те да им се омогући  коришћење паркинга издавањем  паркинг карте од стране ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“.

Истичући да је њихов положај изузетно тежак, ратни ветерани су током расправе износили и предлоге који се нису  односили  само на субвенционисање цена  комуналних  услуга, већ и на услуге  у другим областима. Ветерани су захтевали  да надлежни сагледају њихов свеукупан положај и да предузму мере које ће допринети бољим условима живота ратних ветерана и породица погинулих бораца.

Начелница Одељења друштвених делатности је навела да ће се о њиховим предлозима изјаснити надлежна јавна предузећа, те да ће извештај са јавне расправе бити достављен Градском већу које ће сачинити Предлог одлуке, а потом и Скупштини града Сомбора која ће одлучити о Предлогу одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга.

Послови информисања и односа са јавношћу