СТАНОВНИЦИ СТАНИШИЋА ИМАЛИ ПРИЛИКУ ДА СЕ ОБРАТЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ

Акција "Отворени дани" одржана у МЗ "Станишић"
Акција "Отворени дани" одржана у МЗ "Станишић"

Акција „Отворени дани“ одржана у МЗ „Станишић“

Акција под називом „Отворени дани“, која се одржава сваке прве суботе у месецу у некој другој месној заједници, у суботу 4. маја одржана је у просторијама месне заједнице „Станишић“. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је са тимом својих сарадника примила грађане који су желели лично да разговарају са њом и изнесу своје проблеме, захтеве, предлоге и недоумице.

Становнике Станишића највише је интересовало водоснабдевање, односно квалитет воде и потрошња. Велики број питања се односио и на одржавање путева, могућа изградња обилазнице за потребе великих камиона, а било је и похвала за реконструкцију улице Арсенија Чарнојевића. Грађани су изнели потребу да одлагање отпада који се односи током акције „Месец чистоће“ траје дуже, а градоначелница и њен тим као могуће решење предлажу постављање контејнера који би служио у те сврхе током целе године. Било је речи и о новом начину функционисања и рада добровољних ватрогасних друштава, о потребама различитог културног садржаја  за ово насељено место и пројекту ликовне колоније. Наравно, било је и молби за решавање личних проблема појединих мештана.

Састанку су уз градоначелницу Душанку Голубовић присуствовали и начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин,  градски већник задужен за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, помоћник градоначелнице за област урбанизма и заштите животне средине Борис Буловић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић и директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор Јасмина Бобић.

Како би изашла у сусрет потребама грађана, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице града Сомбора. Следећи овакав састанак одржаће се 1. јуна у месној заједници „Риђица“. Грађани који нису у могућности да дођу на ове састанке, а имају жељу да се обрате градоначелници, питања у писаној форми могу предати у своју месну заједницу, или послати на мејл адресу otvorenidani@sombor.rs, након чега ће одговор од градоначелнице добити у писаној форми на своју кућну адресу.

Послови информисања и односа са јавношћу