СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: ФИЛИП ТОТ СТИПЕНДИСТА ГРАДА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уприличио је јуче свечани пријем за ђаке генерације основних и средњих школа школске 2021/2022. године.

Овај традиционални пријем била је прилика да се ода посебно признање за оне који су својим радом, трудом и примером показали да за њих знање има истинску вредност. Градоначелник је честитао ученицима досадашње успехе истакавши да је управо образовање међу главним приоритетима Града. „Искрено се радујем што имам прилику да Вам честитам све досадашње успехе који су вас определили да управо ви будете у друштву 26 најбољих ђака на територији нашег града за школску 2021/2022. годину. Оно што желим да истакнем овом приликом је да сви ми који управљамо овим градом, образовање и школство уопште држимо све време врло високо на лествици наших приоритета. За нас и наш град је природно да је то тако јер је Сомбор више од три века светионик образовања на овим просторима, тако да нас такво наслеђе обавезује да, упркос изазовима, остајемо доследни улагању у побољшање услова у којима ученици и наставници свакодневно раде“, поручио је градоначелник.

И ове године Коло српских сестара припремило је поклон књиге за најбоље матуранте средњих школа, а присутне је поздравила председница Наталија Олујић.

Ђаци којима је припало признање ђака генерације у основним школама су: Дејан Кљајић – ОШ „Огњен Прица“  из Колута, Милош Шћекић – ОШ „Лаза Костић“ из Гакова, Анђела Тузлић – ОШ „Киш Ференц“ из Телечке, Реља Војновић – ОШ „Братство-јединство“ из Бездана, Исидора Госпић – ОШ „Братство-јединство“ из Светозар Милетића, Вељко Иђушки – ОШ „Аврам Мразовић“ из Сомбора, Филип Репман – ОШ „Никола Вукићевић“ из Сомбора, Петар Паскаш – ОШ „Никола Тесла“ из Кљајићева, Клара Ароки – ОШ „Мирослав Антић“ из Чонопље, Мирослав Бранчић – ШОСО „Вук Караџић“ из Сомбора, Андреј Мартиновић –  ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора, Милан Јосић – ОШ „Иво Лола Рибар“ из Сомбора, Јован Сузић ОШ – „Братство-јединство“ из Сомбора, Игор Косановић – ОШ „Алекса Шантић“ из Алекса Шантића, Лео Ивакић – ОШ „22. октобар“ из Бачког Моноштора, Елена Оватрлов – ОШ „Бранко Радичевић“ из Стапара, Петра Хенчар – ОШ „Петефи Шандор“ из Дорослова и Сашка Маринковић ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Станишића.

Титула ђака генерације средњих школа припала је Јовани Јевтић у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи Сомбор, Лазару Тривићу у Средњој економској школи Сомбор, Филипу Тоту у Гимназији „Вељко Петровић“, Милици Лазендић у Средњој школи „Свети Сава“, Данијелу Ивакићу у ШОСО „Вук Караџић“, Борку Крстићу у Средњој техничкој школи Сомбор, Јовани Колунџији у Средњој медицинској школи „Др Ружица Рип“ и Александри Прерадовић у Музичкој школи „Петар Коњовић“.

Признање најбољег међу најбољима у генерацији 2021/2022. припало је Филипу Тоту из Гимназије „Вељко Петровић“, који је постао нови стипендиста Града Сомбора.

Као и претходних година, сваки мали и велики матурант са територије Града Сомбора награђен је за свој велики успех. Ђаци генерације основних школа добили су плакету града, а пошто су и ове године ускраћени за традиционално десетодневно летовање у Будимпешти и на Балатону, у замену су награђени са новчаном наградом у износу од 20 хиљада динара. Сваки велики матурант, ђак генерације у једној од сомборских средњих школа, поред плакете са грбом Града Сомбора добио је и новчану награду од 30 хиљада динара.