СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ВЕЛИКА САЛА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА У СОМБОРУ

Градоначелница Душанка Голубовић званично отворила Велику салу Културног центра
Градоначелница Душанка Голубовић званично отворила Велику салу Културног центра

Градоначелница Душанка Голубовић званично отворила Велику салу Културног центра

Након више од једне деценије Велика сала Културног центра поново је спремна да у пуном сјају дочека нове културне програме и публику у Сомбору. Отварање Велике сале организовано је у уторак, 16. јуна, а почетак рада сале званично је означила градоначелница Града Сомбора Душанка Голубовић свечаним пресецањем врпце.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић рекла је да је велико задовољство што је један овакав пројекат коначно приведен крају и да је сала на располагању свим Сомборцима.

„Суштина је да је заправо реконструкција ове сале трајала и више од једне деценије и да, услед промене директора и различитих врста управљања Културним центром,  је заправо мењана и сама визија овог простора, те он никада није коначно приведен одговарајућој намени. Наша жеља је била, пре свега, да овај простор добије одговарајуће употребне дозволе и сврху и функцију. За нас јесте задовољство да коначно један нови простор сви Сомборци имају на располагању, а посебно нам је задовољство да он буде намењен како за децу, тако и за младе, али сматрамо да такође треба да употпуни и све оне недосајуће капацитете за културно-уметничка друштва, плесне групе и све оне који се баве културом, како са аматерске, тако и са професионалне стране“ изјавила је градоначелница Голубовић.

Директорка Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор Весна Паштровић захвалила је свима који су омогућили да Велика сала Културног центра поново почне са радом, рекавши је да су највећи мотив да се сала отвори била сомборска деца. Паштровићева је  најавила да ће Велика сала од октобра бити и сала позоришта за децу и младе.

Публика је на отварању била у прилици да ужива у поетском кабареу „Последњи БГ романтик“ у коме су учествовали глумац Драган Вујић Вујке и музичка група „Кика“, као и изложби In&Out радова из фонда Културног центра.