У АЛЕКСИ ШАНТИЋУ ОБЕЛЕЖЕНА СТОГОДИШЊИЦА ОД ЗАВРШЕТКА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА И ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ

Сава Дојић и Борис Буловић полажу цвеће на споменик солунским добровољцима
Сава Дојић и Борис Буловић полажу цвеће на споменик солунским добровољцима

Сава Дојић и Борис Буловић полажу цвеће на споменик солунским добровољцима

Удружење ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца „Краљ Петар Први“ у Алекси Шантићу, организовало је у суботу, 26. маја, свечаност поводом обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата и присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Организатори,  уз подршку града Сомбора и Савеза Удружења ратних добровољаца, припремили су богат културно уметнички програм.

Програм је почео 25. јуна  монодрамом  „Милунка“, у извођењу глумице Весне  Станковић, а посвећене Милунки Савић хероини Балканских ратова и  Првог светског рата и жени која је добила највећи број одликовања у историји ратовања.

У суботу, на централној свечаности изузев домаћина, присуствовали су и Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде и Борис Буловић, помоћник градоначелнице, те представници Савеза Удружења ратних добровољаца и други гости.

Након полагања венаца на споменик солунским добровољцима, одржана је свечана академија на којој се присутнима обратио др Видоје Голубовић, председник Савеза Удружења, а у културно-уметничком програму наступио је Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јелена“,  ученици сомборске Гимназије „Вељко Петровић“ и други учесници.

Послови информисања и односа са јавношћу