јун 16

У ДУХУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „РИТАМ ЕВРОПЕ“ ЗАСАЂЕНО ДРВО ПРИЈАТЕЉСТВА ГРАДА СОМБОРА И КИПРА

Њ.Е. амбасадор Кипра Константинос Елиадес и заменик градоначелнице Антонио Ратковић засадили дрво пријатељства

Сомбор је данас био домаћин представницима држава чије су амбасаде покровитељи манифестације „Србија у ритму Европе“ која ће се у Сомбору одржати 25. јуна 2017. године, у Спортској хали „Мостонга“, са почетком у 11.00 часова.

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице  је речи добродошлице упутио Њ.Е. амбасадору Кипра Константиносу Елиадесу и представницима амбасада Шведске, Француске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Аустрије и Турске.

„Радује нас што ћемо, као прошлогодишњи победници, бити домаћини манифестацији чији је циљ да кроз песму и игру зближи и спријатељи децу из различитих градова Србије, учећи их језику и култури европских држава. Управо су култура и пријатељство најстабилнији и највреднији мостови који повезују најразличитије нације. Када се такви мостови граде у најранијој младости  они издрже и највеће изазове и темељ су будућности у којој ће владати мир и толеранција“, казао је Ратковић и захвалио се сомборској деци која су прошлогодишњом победом доделила Сомбору част да 2017. године буде домаћин више од 2000 деце из 20 градова Србије и представницима држава које ће 25. јуна представљати.

Представницима амбасада обратио се и Игор Карадаревић, директор манифестације „Србија у ритму Европе“ захваљујући им се на деветогодишњој подршци.

Гостима је Сомбор представљен кратком историјском хронологијом уз слику „Битка код Сенте“, а заједништво и вековни суживот Сомбораца на најлепши начин је приказао ГКУД „Раванград“ сплетом војвођанских игара.

Представници амбасада прошетали су центром града, а потом су у „Парку хероја“ заменик градоначелнице Антонио Ратковић и Њ.Е. амбасадор Кипра Константинос Елиадес  засадили кугласти бођош као симбол пријатељства Града Сомбора и Кипра, чија амбасада је и покровитељ овогодишње манифестације „Србија у ритму Европе“.

                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација