јун 23

У НЕДЕЉУ, 25. ЈУНА, ЗАВРШНО ТАКМИЧЕЊЕ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

У недељу, Сомборке Анђела и Маја представљају Србију

У недељу, 25. јуна 2017. године, Сомбор ће бити домаћин више од 2000 деце из 20 градова Србије,  која  ће се такмичити у оквиру манифестације „Србија у ритму Европе“. Сомбор ће бити домаћин и представницима амбасада 18 европских држава и Амбасаде Аустралије, док ће сомборски такмичари представљати Србију.

Ова својеврсна младалачка Евровизија одржаће се у Градској хали „Мостонга“ , од 11.00 часова, а такмичење ће директно преносити и Прва ТВ.

Први ће наступити представници Новог Пазара који представљају Финску, потом Смедеревска Паланка  представља Француску, Младеновац – Белгију, Врбас – Босну и Херцеговину, Темерин – Азербејџан, Ћићевац – Македонију, Србобран – Немачку, Врњачка Бања – Кипар, Сремска Митровица – Аустрију, Трстеник – Аустралију, а домаћини Сомборци – Србију.

Потом следе наступи деце, односно младих из Бачког Петровца који представља Шведску, Шпанију представљају деца из Бруса, а Португал – Суботица.

Нишлије ће представити Турску, Крупањ – Бугарску, Бач – Данску, Сокобања – Грчку, Горњи Милановац – Норвешку и Ћуприја – Црну Гору.

Одмах по завршетку наступа, за такмичаре ће се моћи гласати путем смс, тако што ће се на број 1557 послати  порука:  PESMA_  , после размака укуца се број песме.

Ко жели да подржи Анђелу Граовац и Мају Зрнић које представљају Сомбор и Србију гласаће путем смс на број 1557, а у поруци ће написати  PESMA_11

Могућност да Сомбор  2017. године  буде домаћин манифестације „Србија у ритму Европе“ изборило је на прошлогодишњем такмичењу 14-оро ученика  сомборских школа: ОШ „Доситеј Обрадовић“, ОШ „Аврам Мразовић“, ОШ „Братство-јединство“, ОШ „Иво Лола Рибар“,  ОШ „Никола Вукићевић“ и  ОШ „Петефи Шандор“ у Дорослову,  који су представљали Аустрију.

***

„Србија у ритму Европе“  настала је 2008. године са идејом да се на градским трговима представљају земље Европе, са циљем да се подстакну, препознају, развију  и очувају млади таленти у Србији. Истовремено, манифестација промовише интеркултуралност, толеранцију, равноправност полова, поштовање људских права, различитост, сарадњу и непрестано-доживотно стицање знања.

                                                             Послови информисања и односа са јавношћу

 

 

Званична интернет презентација