У НЕДЕЉУ 44. СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН

Чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић, заједно са организаторима АРК „Сомаратон“ Сомбор, одржала је конференцију за медије како би најавила 44. издање једне од најстаријих и најпопуларнијих уличних трка у Србији, Сомборског полумаратона, који ће се одржати 19. маја 2024. године.

„У недељу ће стартовати најстарија улична трка, 44. по реду Сомборски полумаратон. Прошле године, ова трка је добила друго место за најбољу уличну трку у Србији и ове године број пријављених се попео на 1.100 такмичара. Поред учесника из Србије, биће пријављених још из Хрватске, Мађарске, Грчке, Јерменије, Немачке и из других држава. Трка ће се одржати на 7, на 14 и на 21 километар, а биће одржана и трка на 7 километара у нордијском ходању и оно што нас све Сомборце изузетно радује, то је трка Пужића у 09.00 часова. Желим да позовем све наше суграђане, суграђанке и наше малишане, да дођу и буду део ове лепе манифестације“, рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић.

Према речима председника АРК „Сомаратон“ Дамира Марковића, све је спремно за тркачки дан и очекује се учешће великог броја суграђана.

„Спремни смо за још један тркачки класик који нас чека у недељу. Оно што нас јако радује јесте да очекујемо више од две стотине наших суграђана из Сомбора и околних села који ће да наступе на трци и то мислим да је најважнија мисија ове наше трке, а то је да што више наших суграђана укључимо у физичку активност“, рекао је Марковић.

Трка ће се одвијати по устаљеној траси као и претходних година, а саобраћај ће бити затворен у периоду од 09.00 до 13.00 часова.