У ПЛАНУ РЕВИТАЛИЗАЦИЈА ПРУГЕ СОМБОР-ВРБАС

На иницијативу градоначелника Сомбора Антонија Ратковића, 11. августа у просторијама Градске управе у Сомбору, одржан је састанак на тему планова за деоницу пруге Сомбор – Врбас, на ком су учествовали помоћница министра за железнице и интермодални транспорт Анита Димоска, представници „Инфрастуктуре железнице Србије“, „Србија Карго“ и „Србија Воза“, као и представници привреде који у свом пословању за транспорт користе теретни железнички саобраћај.

Током састанка представљен је велики инвестициони циклус развоја железничког саобраћаја у Србији који обухватa модернизацију, реконструкцију и изградњу железничких пруга, a учесници састанка изразили су посебно интересовање за модернизацију деонице пруге Сомбор – Врбас.

На састанку је закључено да ће се у наредном периоду извршити технички преглед ове пруге и сачинити извештај о стању и потребама реконструкције пружног правца, како би се могле планирати финансијске потребе и временски рокови за реализацију реконструкције, имајући у виду велике потребе изахтеве за теретним саобраћајем.

Овом приликом презентован је и пројекат нове железничке станице „Врбас Нова“ која ће се налазити на траси пруге Нови Сад – Суботица – државна граница.