У СОМБОРУ ОДРЖАН САСТАНАК ПОСЛОВНОГ УДРУЖЕЊА ПИЈАЦА СРБИЈЕ

Састанак Пословног удружења „Пијаце Србије“ одржан је данас у Сомбору, у оквиру ког је одржана редовна седница скупштине удружења на којој је учествовало 19 представника пијачних управа градова из целе Србије.

Седница скупштине Пословног удружења „Пијаце Србије“

Учесници састанка разматрали су извештај о раду за прошлу годину, програм рада за ову годину, а одржана је и тематска расправа о постигнутим и очекиваним резултатима.

Састанак Пословног удружења „Пијаце Србије“

Извршни директор Пословног удружења „Пијаце Србије“ Саво Дувњак истакао је да је један од главних  циљева данашњег састанка договор о приоритетима на којима ће радити све пијачне управе.

Обилазак пијаце „У ланцима“

„Радили смо једно велико истраживање, то је сад већ друго од почетка пандемије, о пословању предузећа која се баве пијачном делатношћу у Србији, на поприлично великом узорку од око 40 пијачних управа које имају више од 50% тржишног удела у Србији. Што се неких статистичких показатеља тиче, могу да кажем да је промет на пијацама прошле године пао за 6,3% што је несумњиво непосредна последица пандемије, јер као што знате пијаце у просеку у Србији прошле године нису радиле најмање 30 дана. Имамо и неких евидентираних падова када је у питању искоришћеност капацитета и када је у питању проценат наплате једног дела пијачних управа, који наравно осцилирају у зависности од града до града и то су показатељи о којима ћемо свакако разговарати анализирати их и покушати да се припремимо за оно што нас у будућности очекује“ рекао је Дувњак.

Домаћин скупа ЈКП „Простор“ Сомбор

Домаћин данашњег сусрета било је Јавно комунално предузеће „Простор“ Сомбор. Присутне је испред Града Сомбора поздравио члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић.

Након састанка који је одржан у згради Жупаније, представници пијачних управа обишли су сомборску пијацу „У ланцима“ чија реконструкција је завршена почетком 2021. године.