дец 17

У УПОТРЕБИ НАЈВАЖНИЈА ТРАНСФОРМАТОРСКА СТАНИЦА „СОМБОР1“

 У УПОТРЕБИ НАЈВАЖНИЈА ТРАНСФОРМАТОРСКА СТАНИЦА „СОМБОР1“

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције обишли су постројење трансформаторске станице (ТС) „Сомбор 1“ у Сомбору, која је после студиозне и темељне реконструкције у стању да испоручи електричну енергију према највишим стандардима, а то омогућава даљи развој града.

Реконструисана ТС је у пуном оперативном раду од 8. децембра 2016. године, а о обиму и квалитету извршених радова Ратковића и Ковачића је упознао директор ОДС „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд – “Електродистрибуција Сомбор“ Сомбор, др Зоран Симендић.

-Реконструкција и доградња те трафостанице обухватила је замену дотрајале опреме у постројењу 110 kV, што подразумева радове на три далеководна поља и два трансформаторска поља. ТС 110/20 kV „Сомбор 1“ ће пружити Сомбору и околини сигурнију, поузданију и квалитетнију испоруку електричне енергије. Створени су услови за бржи економски и привредни развој Сомбора јер се проширењем 20 kV постројења омогућило да се прикључе 20 kV кабловски изводи за индустријску зону Сомбор – каже директор Огранка „Електродистрибуција Сомбор“ др Зоран Симендић и истиче да је вредност обављених радова приближно 219 милиона динара.Simendić

Др Симендић је истакао да је реконструкција ТС 110/20 kV „Сомбор 1“ обављена у  кратком року и да је то велики успех ЕД Сомбор. Др Симендић се захвалио извођачима и посебно радницима ЕД Сомбор и Новог Сада без којих  реконструкција не би била завршена на време.

-Добра припрема и тимски рад су омогућили да се ова велика реконструкција уради у планираном периоду и да дочекамо зимски период спремни – казао је др Зоран Симендић, директор Огранка „Електродистрибуција Сомбор“ Сомбор.

Званична интернет презентација