УЧЕСНИЦИ КОЛОНИЈЕ „МОСТ“ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

 

УЧЕСНИЦИ КОЛОНИЈЕ „МОСТ“  НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Ликовна колонија „Мост“  окупила је 22. јануара у Сомбору, у  „Вили Кронић“,   двадесетак сликара. Организатор јубиларног 30.  сазива је  Уметничка колонија „Колут Мандић“, а сликари ће  сликати, дружити се, упознавати Сомбор до 29. јануара 2017. када се колонија завршава.

Са организаторима  и сликарима  данас  (25. јануара) је разговарала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и њени сарадници  задужени за област културе – Немања Сарач, члан Градског већа за културу и образовање и Бранислав Сворцан, помоћник градоначелнице за културу и информисање.

Милош Мандић, организатор колоније, исказао је задовољство што је Град препознао значај колоније и подржао је и најавио  за 28. јануар  2017. године одржавање изложбе слика насталих на колонији. Изложба ће бити  приређена у галерији Културног центра „Лаза Костић“, а у 19.00 часова и отвориће је slikarioГрадоначелницаpozdrav.

После изложбе у Сомбору, слике  настале на сазиву „Мост“ имаће прилику да погледају љубитељи сликарства у десет градова Србије. Према речима Мандића, у току су  договори да слике  настале на овој колонији буду изложене у градовима САД-а и Канаде, Denisгде живе припадници српске заједнице.

У непосредном и пријатном разговору,  сликари су говорили о појединостима са колоније својственим само уметницима. Домаћини су сазнали и да је учесник колоније, којег су  Сомборци ових дана могли видети са штафелајем на Тргу Светог Ђорђа, Рус – Денис Чернов.