јан 14

„УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ“ – СОМБОР ЈЕДАН ОД УЧЕСНИКА

Радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У седишту Републичког геодетског завода (РГЗ) у Београду је у петак 10. јануара,  у оквиру Пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“, одржана радионица на тему „Концептуално моделирање будућег регистра инвестиционих локација“.  Радионици су, поред представника града Сомбора, присуствовали представници осталих јединица локалних самоуправа које су изабране као учеснице у пилот пројекту, као и чланови имплементационе јединице. Добродошлицу присутнима су пожелели  директор РГЗ-а мр Борко Драшковић, Снежана Војчић из Амбасаде Краљевине Шведске и др Данило Фурунџић, професор Архитектонског факултета у Београду. Присутнима се обратио и Јан Лундин, Амбасадор Краљевине Шведске и изразио задовољство што Краљевина Шведска подржава Пројекат „Унапређење пословне климе“ у Србији и наду да ће се у наредном периоду подстаћи инвестиције у Србији.

Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ за циљ има успостављање Националног регистра инвестиционих мапа (НРИМ) којим би се унапредила пословна клима у Србији. Прикупљање Браунфилд (Brownfield), Гринфилд (Greenfield), Грејфилд (Greyfield) и осталих локација за овај регистар ће имати значајан утицај и на обнову постојећих индустријских капацитета у Републици Србији.

Пројекат води Републички геодетски завод Републике Србије, финансира Краљевина Шведска, а стручну подршку пружа Лантматериет – Шведска агенција за картографију, катастар и регистрацију земљишта.

                                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација