мар 16

УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ТЕМА САСТАНАКА ГРАДСКЕ УПРАВЕ СА ПРЕДСЕДНИЦИМА САВЕТА СЕОСКИХ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Састанак са председницима савета сеоских месних заједница

Састанак са председницима савета сеоских месних заједница

Градска управа града Сомбора организовала је, 16. марта 2018. године,  састанак  са председницима савета сеоских месних заједница (МЗ). Тема састанка била је  унапређење рада сеоских месних заједница ради  задовољавања општих,  заједничких  и свакодневних потреба  и интереса житеља сомборских  села.

Састанку су присуствовали председници или заменици свих месних заједница, а испред Градске управе града Сомбора – Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе, Миланка Крстић, начелница Одељења инспекције и комуналне полиције, Габор Бујак, помоћник начелника Одељења  за општу управу и Јасна Ђорђевић, матичар.

Председници савета МЗ су навели који су најчешћи комунални проблеми у њиховим селима, сарадњу са  органима града и јавним предузећима оценили су као добру  и предложили да се организује едукација секретара  месних заједница,  како би житељима села могли пружити информације из оних области због којих МЗ и постоји.

Начелница Одељења инспекције и комуналне полиције  истакла је да ће комунални полицајци и инспекција,  до краја марта обићи сва сомборска села и упутити грађане и секретаре месних заједница на који начин  да пријаве проблем који уоче, што је први корак ка решавању.

Начелница Градске управе је истакла да је ово само први састанак, те да  ће се сваки наредни организовати према потреби и позвала председнике савета МЗ да сачине листу приоритета  у њиховим селима.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација