УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ УЧЕСНИЦИМА ТРЕНИНГА „ПЕРСПЕКТИВЕ ЗА МЛАДЕ У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА У СРБИЈИ“

Помоћник градоначелника Града Сомбора за област међународне сарадње и инвестиција Бранислав Сворцан, присуствовао је конференцији под називом „ЈЛС по мери младих“ поводом свечане доделе сертификата полазницима и полазницама програма обука „Партиципација младих у руралним срединама“. Конференцију организује Национална академија за јавну управу у сарадњи са Министарством туризма и омладине и Немачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ).

Том приликом, помоћница министра туризма и омладине Ивана Антонијевић, уручила је захвалницу помоћнику градоначелника Браниславу Сворцану за активно учешће и залагање Града Сомбора за развој омладинске политике на локалном нивоу кроз отварање Омладинског простора за младе у Кљајићеву. Омладински простор у риболовачком дому у Кљајићеву је опремљен спортским мобилијарима за кошарку, фудбал, одбојку на песку, чамцем и комплетном техничком опремом, а до краја године ће бити завршени спољашњи радови на постављању дечијег игралишта, као и замена врата и прозора на објекту риболовачког дома.

На програму је било 54 учесника из 13 јединица локалне самоуправе који су током пет месеци похађали тренинге из области омладинске политике и руралног развоја, Циљ програма је пружање прилике младима да се повежу са ЈЛС како би осмислили заједничке активности у циљу оснаживања младих на локалу, као што су оснивање Омладинског простора и Инфо кутка за младе.