УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ОЧУВАЊЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА И РАЗВОЈА САВРЕМЕНОГ НАЧИНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ ЛОКАЛНИХ ОБИЧАЈА И ТРАДИЦИЈА

Помоћник градоначелника за област културе и туризма Урош Бузаџић, заједно са помоћницом начелнице Одељења за друштвене делатности Мирелом Иванковић, уручио је данас уговоре о суфинансирању програма и пројеката удружењима грађана која раде на очувању културног наслеђа и развоја савременог начина интерпретације локалних обичаја и традиција у 2024. години. Уговоре о суфинансирању добило је 15 удружења грађана, а за ту намену, Град Сомбор је из буџета издвојио 5.000.000,00 динара.

„Задовољство ми је што сам данас овде са вама. Цео овај конкурс је део неке шире традиције града, подршке културним иницијативама, конкретно у овом случају која се заснива на сарадњи са невладиним сектором и удружењима грађана, тако да Град ће вам увек бити поуздан партнер и сигуран сам да ће се наша међусобна сарадња унапредити и бити све боља и боља. Сви смо ми овде са истим циљем, а то је да радимо на очувању културног наслеђа наше локалне заједнице која је заиста специфична, мултикултурална, мултиконфесионална и мултиетничка“, рекао је Урош Бузаџић у свом обраћању.

Основни циљ Јавног конкурса јесте да удружења и њихови чланови сами произведу аутентичне производе, организују сајмове, семинаре, радионице којима би представили културно наслеђе свог краја и тако сачували постојеће те подстакли развој нових обичаја и традиција.