јул 11

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и заменик градоначелнице Антонио Ратковић поздравили присутне

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и заменик градоначелнице Антонио Ратковић поздравили присутне

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић потписала је данас уговоре за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији града Сомбора за куповину сеоских кућа са окућницом.

Обраћајући се присутним брачним паровима градоначелница је изразила задовољство што данас има прилику са овако младим људима који су се одважили да свој живот проведу у сеоским срединама подели кључеве њихових нових кућа.

„Ово је једна од мера које град Сомбор спроводи у циљу промовисања мера популационе политике у сарадњи са Министарством које је задужено за ове мере. Сигурна сам да вам је познато да смо прошле године доделили 8 кућа, установили смо сервис за подршку родитељству, који је прошле године подразумевао сервис за пеглање а ове године смо то проширили на сервис за прање и пеглање веша, јер се показао као веома успешан и користан за запослене мајке и жене“ истакла је градоначелница и додала да је у оквиру мера популационе политике град  направио још једно дечије игралиште, ове године се реконструише и вртић, али се прави и агро бизнис центар уз жељу и намеру да кроз разне едукације помогну породицама које на својим имањима желе да се баве бизнисом или пољопривредом.

„Град Сомбор се одважио на примену ових мера пре свега захваљујући одређеним мерама које је спроводила АПВ Војводина и где смо уочили да је велики број наших суграђана имао потребу да  на овакав начин реши своје стамбено питање, али да сви нису могли проћи на овим конкурсима. Зато је најважније од свега да ви имате нови квалитетан животни простор који је само ваш и у коме се надам да ће те имати успешан и срећан брак и успешну и задовољну децу која ће стасавати на територији града Сомбора“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Уговори  за куповину сеоских кућа са окућницом и кључеви њиховог новог дома, уручени  су Глигорић Бранки и Марку из  Сомбора, Куриџа Милошу и Милици из Светозара Милетића, Баџа Небојши и Милици из Сомбора, Катанић Жељку и Светлани из Стапара, Зобеница Дејану и Тањи из Чонопље и Девић Манету и Јелени из Кљајићева

Кабинет Министарке без портфеља задуженог за демографију и популациону политику је , између осталог, одобрио средства за суфинансирање оправданих трошкова за ублажавање економске  цене подизања детета кроз Програм стамбене подршке за изградњу и друге начине прибављања стамбеног простора за младе брачне парове и парове са више деце и Граду Сомбору одобрио средства у износу од   7.650,000,00 дин, а учешће Града Сомбора  износи  1.350.000,00 динара.

Брачни парови су могли аплицирати само са једном пријавом а висина тражених средстава није могла бити већа од 1.500.000,00 динара .

Потписивању уговора са брачним паровима поред градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић присуствовали су заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник одељења за друштвене делатности Невена Росић.

                                                                              Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација