УВЕРЕЊА ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ СОМБОР ДОСТУПНА НА КЛИК ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ

Грађанима и привредницима је омогућено да путем нове услуге еУверење на Порталу локалне пореске администрације lpa.gov.rs добију електронско уверење да су измирили обавезе по основу локалних јавних прихода које утврђује и наплаћује Локална пореска администрација Сомбор (порез на имовину, такса за истицање фирме, накнада за заштиту и унапређивање животне средине и др.) без одласка на шалтере.

Путем Портала ЛПА грађани у пар кликова могу да поднесу захтев за добијање овог уверења, а електронски документ могу да преузму или на Порталу ЛПА или у свом еСандучету на Порталу еУправа.

За коришћење ове услуге потребно је да грађани буду електронски идентификовани квалификованим електронским сертификатом, без обзира да ли је у клауду или на смарт картици/ УСБ токену.

Захтев за добијање уверења могу поднети физичка лица, предузетници и правна лица.

Како до еУверења:

  • Потребно је да будете регистрован корисник на Порталу еУправа високим нивоом поузданости (квалификованим електронским сертификатом у клауду, на картици или УСБ токену). Више информација како до бесплатног сертификата у клауду доступно је овде.
  • Пријавите се на Портал https://lpa.gov.rs
  • Из менија изаберите опцију Уверења и попуните податке.
  • Уколико сврха издавања овог уверења захтева плаћање административне таксе, то можете урадити електронски на Порталу ЛПА.
  • Након што поднесете захтев, локална пореска администрација има рок од 8 дана да вам изда електронско уверење које можете преузети или на Порталу ЛПА или у свом еСандучету на Порталу еУправа.