сеп 01

ЗА ДОБРОДОШЛИЦУ ПРВАЦИМА – ПРВАРИЦА И САОБРАЋАЈНИ ПАКЕТ

Првог дана у школи деца су показала знају да читају и пишу, али и да имају солидно знање о понашању у саобраћају

Основне школе на територији града Сомбора од данас су богатије за 675 ђака – првака.    Школе у Сомбору у школској 2017/18. години похађаће 394, а школе у сомборским селима  277 ученика првих разреда.

Локална самоуправа и локални  Савет за безбедност саобраћаја припремили су поклоне добродошлице за прваке – прварицу, саобраћајни буквар и флуоресцентни прслук.

Добродошлицу ученицима првог разреда ОШ „Никола Вукићевић“ пожелела је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, Немањом Сарачем, чланом Градског већа за област културе и образовања и Гораном Тодорићем, начелником Одељења за образовање Градске управе града Сомбора.

И у осталим школама пакетиће добродошлице у школски свет, првацима су уручили чланови Градског већа: Мирослав Ковачић, за област комунална делатност и инвестиције, Дарко Радуловић, за област пољопривреде, Мирко Стригић, за област руралног развоја, Силард Јанковић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, те помоћници градоначелнице – за област урбанизма и заштите животне средине Борис Буловић и Бранислав Сворцан, за област културе и информисања.

***

Највише првака има ОШ „Аврам Мразовић“ и то 101, потом ОШ „Иво Лола Рибар“ 96, док школе „Никола Вукићевић“ и „Доситеј Обрадовић“ имају  82 ученика првог разреда.

ОШ „Братство-јединство“ Сомбор има 34 првака који ће наставу похађати на српском и три првака који ће наставу похађати мађарском језику.

ОШ  „Бранко Радичевић“ Стапар има 36, ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево  31, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Станишић 30, у Бачком Моноштору ОШ „22. октобар“  примила је 26, а школа у Чонопљи „Мирослав Антић“ 24 ученика првог разреда.

У Бездану школа „Братство-јединство“  је богатија за 20 првака који ће наставу похађати на српском и девет првака који ће наставу похађати на мађарском матерњем језику. ОШ „Светозар Милетић“ има 14 првака који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. У школи „Петар Кочић“ у Риђици у школске клупе је село 14,  а у ОШ „Алекса Шантић“ А. Шантић 12 ученика првог разреда. У школи „Лаза Костић“  у Гакову  има 13 и у истуреном одељењу у Растини три првака. Школа „Киш Ференц“ у Телечки има осам првака од којих једног који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. ОШ „Огњен Прица“ у Колуту има осам и ОШ „Моша Пијаде“ Бачки Брег седам првака.

                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација